Θεματική ενότητα “Περιβάλλον”: Οι ανθρώπινες αξίες και αρχές και οι επίδρασή τους στο περιβάλλον

Sep 10, 2020

20:00

90

Σύνδεσμος αναμετάδοσης ομιλίας: https://us02web.zoom.us/j/82299533257?pwd=ZmhFYUZqSncyL1FVSXBOU2hRaVNZQT09

Ομιλητές:

α. Golo Joachim Pilz, Σύμβουλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Brahma Kumaris & και Επικεφαλής του έργου Πρόγραμμα ηλιακής θερμικής ενέργειας “India One” από την World Renewal Spiritual Trust

Θέμα: “Υγιής Νους και Υγιής Πλανήτης – Μια νέα νοοτροπία και μια καθαρή τεχνολογία δημιουργούν έναν καλύτερο κόσμο”

Η τρέχουσα δυσάρεστη κατάσταση του κόσμου είναι συνέπεια των παρελθόντων ενεργειών της ανθρωπότητας. Πιστεύουμε ότι οι τεχνικές και πολιτικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι αρκετές. Πρέπει να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο – μια συνειδητοποίηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει μόνο όταν αλλάζουμε τον τρόπο που συσχετίζουμε με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη φύση. Αλλάζοντας τη συνείδησή μας και ξανασυνδεόμενοι με το εσωτερικό μας πνεύμα, θα θέλουμε φυσικά και αυθόρμητα να κάνουμε τον κόσμο καθαρότερο, πιο υγιεινό, ασφαλέστερο και πιο όμορφο, στο οποίο τα ανθρώπινα όντα, και άλλα πλάσματα, μπορούν να ζήσουν μαζί σε ειρήνη και αρμονία.

β. Μάριος Δεσύλλας, Γεωπόνος Γ.Π.Α., Σύμβουλος Βιοδυναμικής Γεωργίας

Θέμα: “Η ευγνωμοσύνη (gratitude) ως εργαλείο για την αλλαγή της γεωργίας και της τροφής”

Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η αποκοπή μας από τη Φύση και κατ’ επέκταση η αποξένωσή μας από το πού και πώς παράγεται η τροφή μας. Αποτέλεσμα αυτού του κατακερματισμού είναι η τροφή μας να προκύπτει μέσα από μια ψυχρή, βιομηχανικού τύπου διαδικασία, με μέσα και πρακτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητά της. Η ευγνωμοσύνη για όλους τους συντελεστές της παραγωγή της τροφής μας, από τα στοιχεία της φύσης έως τα ωφέλιμα μικρόβια του εδάφους, αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται για να την καλλιεργήσουν στο χωράφι ή για να την προετοιμάσουν, μπορεί αφενός να «μετασχηματίσει» την τροφή εδώ και τώρα, αλλά και να πυροδοτήσει – συνοδευόμενη από τις αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες- τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν σε όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα!

Συντονίζουν: Κώστας Σταυρόπουλος – Δήμητρα Πηλιχού

  • Golo Joachim Pilz

  • Μάριος Δεσύλλας

  • Δήμητρα Πηλιχού

Copyright 2020 All rights reserved