Εύη Λιάκου

Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Προσωποκεντρική, Συμπεριφορική - Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στην Δεσκάτη Γρεβενών. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε το 1993. Έχει εκπαιδευτεί στη Προσωποκεντρική προσέγγιση και στη Συμπεριφορική-Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση και κοινωνική επανένταξη ανηλίκων παραβατών και στο σχεδιασμό δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος ψυχολογίας, επίσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως το 2005 ως ψυχολόγος σε κέντρα προσαρμογής και διημέρευσης ατόμων με αναπηρίες και ψυχικές διαταραχές. Υπήρξε μέλος διευρωπαϊκής επιτροπής στη διερεύνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ στην Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία και στην υλοποίησή τους στην Ελλάδα.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος. Παράλληλα, από το 2009 έως και σήμερα είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας στο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής» της Α΄ Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)