Δρ. Ειρήνη Καρακασίδου

Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ειρήνη Καρακασίδου είναι Ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές έχει ολοκληρώσει 4ετή εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και 2ετή εκπαίδευση στις Συμπεριφορική Θεραπεία για τις Διαταραχές Άγχους.

Είναι μία εκ των υπευθύνων του κέντρου Έρεισμα όπου ασκεί την Κλινική Ψυχολογία τόσο σε θεραπευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόληψης, σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο. Ακόμα διδάσκει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού σε προγράμματα δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως και είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια ειδικού κι γενικού κοινού.

Είναι μέλος και εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται αφορούν στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας, της Θετικής Ψυχολογίας, της Ψυχομετρίας και της Ψυχοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ως βασική ερευνήτρια και συντονίστρια σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με χρηματοδότηση. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία και έχει μια πληθώρα παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ΜΚΟ, σχολεία, επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

Talks